söndag, juli 25, 2010

Vi känner alltid samma sak

The benefits of being bakfull: söndagsflow all over i kropp och själ. Lite sliten, lite torra linsögon, en hinna framför ögonen, tempot nervridet till halvfart. Sänker kraven, flyter med i strömmen av människor, samtal. Ser teater på kallbadhuset med Gudrun Schyman i intervjusoffan. Ditt liv är här. Först föds vi. Sen dör vi. Däremellan finns något vi kallar för livet. Jag skrattar. Så att magen rör sig, kinderna får skrattvärk. Lägger armen om min fina vän och sjunger en sång om å å å tjejer.

Som att röra sig själv, sin kropp och sina tankar, i en len honung. Doftar nyduschat och kinderna känns varma efter snabb cykeltur hem i blåsväder. Sommarnatt som är som en virvelvind.

Då spelar det ingen roll att det blev si eller så. För då är jag mer närvarande är någonsin, känner hela världen pulsera inom mig och hjärnan får vila lite. Ro. Lugn. Piano i bakgrunden. Ljus, klar röst som sjunger om en olycka i tunneln. Då, när livet flimrar förbi och någon är värd att dö för. Då, när tiden står stilla och allt fångas in i en mikrosekund. När allt blir så obegripligt, men fullständigt kristallklart. Genom en lins av klarhet. Ett mål att sträva efter, ett högre syfte med livet. Att finna den klarheten, den rena känslan av att vara i flowet. För att allt är som det är. Precis som det ska vara. Här och nu och alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar