måndag, november 15, 2010

Possums and good people

Imorgon lamnar jag Brisbane for Cairns. En skon flight pa ett par timmar, under seneftermiddagen, och jag blir hamtad av Tracey, kvinnan i familjen jag ska bo hos.

Detta ar verkligen land av trevlighet, godhet, varme, gladje! Har aldrig traffat sa manga harliga manniskor i mitt liv som under den korta tid jag varit har. No affence, vanner, ni vet vart ni har mig, men i allmanthet ar folket har bara sa oandligt mycket mer easygoing. Pratade med den tyska tjejen som bor i samma hus som jag om varfar det ar sa att det ar en sadan stor skillnad mellan svenskar/tyskar och australiensare. Gud vet svaret, spekulera kan man alltid, men jag ar overtygad om att solen har en avgorande roll! D-vitamin i mangder och vackra strander och annan natur som bara flirtar med en och ber om uppmarksamhet. Lek har, spring har, surfa har! Lattsamma, glada aktiviteter under bar och klarbla himmel, nastam aret runt. Kan ju bara bli bra och ge glada, friska manniskor!

Ar helt overtygad om att jag varit fodd i detta land i ett annat liv.. ; ) Kanner att jag passar valdigt bra har.

Dagens trevlighet skedde pa CityCat-farjan jag tog imorse till South banks City beaches. Jag hade bara 20$ till mannen som tog betalt, och han hade daligt med vaxel. Vantade pa att andra skulle betala sa att han fick mer vaxel till mig. Helt plotsligt sticker en man som redan sittar pa baten tva stycken 10$-sedlar till mig och ler lite forstaende. Han hade uppenbarligen insett problemet och visade lite action. Hade det hant i Sverige? Tveksamt.

Gardagens trevlighet skedde i huset da min couchsurfarhost bjod pa sondagsmiddag. Mums!

Kommer kannas lite vemodigt att lamna detta lilla flowiga hus. Att inspireras av, definitivt! Borde skriva en lista over bocker jag borde lasa, av australiensiska forfattare framfor allt, da denna repertoar inte ar allt for bred i nulaget.

Bekantade mig med de lurviga djuren som bor pa husets tak, possums pa engelska, ingen aning vad den svenska motsvarigheten ar. Men de ser ut som en blandning av rattor och minibjornar och bor i traden/pa taket och gillar att braka om natten. Sag aven ett stort antal odlor idag vid Kangaroo Point-klipporna, mitt i stan. Finns en hel del djur har indeed, om man bara tittar efter noga.

Nu: mat. Sen: umgange med folket har i huset. Alltid: hjarta!

2 kommentarer:

  1. Klätterpungdjur, enligt Wikipedia.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A4tterpungdjur

    SvaraRadera